Svensk sommar - några bilder från en riktigt varm vecka

 Det har varit väldigt hett några dagar nu men nu har det blivit både kallare väder och vi har fått lite efterlängtat regn, så jag vill minnas några dagar av en riktigt het sommarvecka.




Först ut blir denna bild på några fina nyponrosor som när ni läser detta redan blommat ut tyvärr, det blev en kort blomningstid i hettan. Men vackra är dom och dessutom spred de en ljuvligt god doft i min trädgård. De lockade även till sig både bin och humlor, bra för naturen med andra ord.



Fler vackra blommor i trädgården, jag har aldrig sett att dessa växa upp så högt längs husväggen, men vackra är de och lockar också till sig trädgårdens alla bin.



Sedan har vi detta foto från en sen kväll, vid niotiden då jag gav mig ut på en promenad i sommarkvällen. Ljust var det och väldigt varmt men ändå bra mycket svalare än på dagen då vi hade hela 32 grader i skuggan. Så jag fick snällt hålla mig inomhus mitt på dagen under värmeböljan och dricka mycket vatten.




Här några rosor till som doftar, de blommar faktiskt fortfarande i värmen. Jag kan berätta att det kändes så mycket svalare inomhus i hallen där termometern sitter, men det var ändå 27-28 grader där. På min lilla altan med tak precis utanför huset, där en annan termometer sitter, gick temperaturen upp till 47 grader en dag!




Till sist visar jag min mysiga uteplats där jag sitter för att äta eller bara mysa i skuggan, det har varit näst omöjligt att göra något i trädgården när det var som varmast mitt på dagen men jag kom igång med arbetet att rensa ogräs och vattna blommor på tidiga morgnar eller sena kvällar.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer