9-11 september är det dags för Dalarnas egen skördefest

Om några veckor, under helgen 9 – 11 september, är det dags för 2022 års skördefest. Då slår Dalarnas lokala matproducenter upp dörrarna för att välkomna sina hungriga besökare. 



I början på september kan ni göra en rundresa mellan  aktörerna i både södra Dalarna och runt Siljan under årets skördefest. Här kan ni upptäcka och utforska matmarknader, gårdsbutiker, caféer och restauranger - under en helg i den lokala matens och smakens tecken. 

Redan under augusti och sedan in i september sprutar det av växtkraft och energi på Dalarnas matkarta. Helgen 9–11 september nås kulmen, då det är dags för Dalarnas skördefest och det går att prova på maten och andra godsaker. Förutom att många producenter, mathantverkare, gårdsbutiker, bryggerier, caféer och restauranger har extraöppet för besökare bjuder helgen även på evenemang och olika arrangemang. Ni kan även träffa odlarna, bönderna, bryggarna, bagarna och alla de som hantverksmässigt skapar och sätter smak på höstens råvaror. 

Så här skriver Visit Dalarna i ett pressmeddelande:

"Till exempel bjuder LissEllas senap i Garpenberg på lunch och fika med senapstouch. Bryggerierna Oppigårds och Stjernsunds brygghus har provsmakning och rundvandring. Moffa Burger serverar hamburgare från foodtrucken, Rältagården utanför Leksand dukar upp med gårdens buffé och på Björgårdens syltmakeri i Övre Gärdsjö är det öppen gård med olika aktiviteter. Tänk på att öppettider kan variera under både helgen och året, stäm av aktuellt program hos respektive aktör inför besöket".


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Dalarna 

Kommentarer