All time high för Höga kusten i sommar

Turismen i Höga kusten ser ut att gå mot ett rekord i antalet gästnätter efter att juni månad har summerats, det blev en all time high. 


- Juni månad är en all time high månad vad gäller antalet gästnätter, hela 34 procent upp mot juni 2021 berättar Mia Karlsson, VD för Höga Kustens destionationsutveckling.  

Torbjörn Ullsten, ordförande för Höga Kusten Turism fortsätter:  

- Som entreprenör är det extra roligt att i jämförelsen med fjolårets juni, har det hamnat närmare 13 miljoner mer till Höga Kusten boendeanläggningar och då vet vi att våra besökare konsumerar så mycket mer när de är på plats. Sommaren 2022 är inte på något sätt slut, men vissa summeringar har börjat att göras. Höga Kustens upplevelser fortsätter att locka rekordmånga besökare och våra internationella gäster vågar sig hit. Också det all time high gällande gästnätter för juni månad. Naturen fortsätter glädjande att locka, trots att svenskarna nu tillåts resa fritt världen över efter att pandemi-restriktionerna släppts.  

- Första halvåret 2022, ligger vi hela 14 procent upp mot vårt rekordår 2019, och detta är helt i linje med vårt arbete med Strategi 2030, då vi har som mål att fördubbla den turistiska omsättningen, utan att göra avkall på hållbarhet, säger Mia Karlsson.

Utbudet av aktiviteter blir allt fler, så även stadsfesterna och Höga Kusten Turistservice har tipsat och servat besökarna dagligen under sommaren. 

- Så otroligt roligt att vi får välkomna så många, både svenska och utländska besökare till Höga Kusten, säger Maria Lundkvist, ansvarig för Turistservice på Höga Kusten Destinationsutveckling. 

Hon fortsätter:

- I år har vi satsat på att knyta ihop Höga Kustens fina värdskap med gästskap, dvs att våra besökare hjälper till att också vara just bra gäster. Vi har tipsat om Höga Kusten-löftet. Det ska bli så spännande att sedan summera hur många som har skrivit under, säger Maria. 


Av Agneta Nisbeth

Foto Höga Kusten 

Kommentarer