Dags för Sveriges största skördefest - Skördetid på Österlen

Det är drygt 400 medlemmar i sju nätverk, Äppelmarknaden i Kivik och Kiviks Musteri som är med att fira skördetiden på Österlen tillsammans under fyra helger och tre veckor i september och oktober.  



Som vanligt bjuds de på ett digert program som bjuder in både besökare och bofasta till områdets kanske vackraste och mest generösa tid – Skördetid på Österlen. 

Hösten är en fantastisk tid på Österlen och under många år har det svenska äpplet hyllats under Äppelmarknaden. Så här skriver Kiviks Musteri i ett pressmeddelande:

"För drygt ett år sedan väcktes tanken på att samla allt det som Österlen kan erbjuda under skördetiden och fira tillsammans för att visa och hylla HELA Österlens rika mångfald och för att omfamna alla delar i vårt område och Skördetid  på Österlen kom till. I år har Skördetid på Österlen över 400 medlemmar som deltar på olika sätt och bjuder tillsammans in till olika evenemang och erbjudanden under perioden 17 september- 9 oktober 2022". 

Skördetid på Österlen inleds med en gemensam invigning den 17 september, kl 10-15 på Sillens Dag på Hamnplan i Simrishamn. Då kan man möta medlemmar från nätverken, provsmaka  höstens delikatesser eller köpa med sig av skördetidens produkter. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild/Kiviks musteri

Kommentarer