Det har varit en bra sommar för Norwegian

Det går betydligt bättre nu än under pandemin. Flygbolaget Norwegian fick ett överskott före skatt på drygt 1,2 miljarder NOK för andra kvartalet och hade fem miljoner passagerare, berättar de i ett nytt pressmeddelande.




Det blev hela fem miljoner passagerare som flög med Norwegian under andra kvartalet 2022, en kraftig ökning från tidigare. Siffrorna ska enligt flygbolaget vara påverkade av ökad efterfrågan på flygresor men även av högre bränslepriser. Bolaget säger att de har anpassat kapaciteten under en intensiv sommarsäsong och att de har haft en bra sommar, trots en del utmaningar i Europa. Norwegian genomförde nästan alla planerade flygningar enligt plan.

– Det här kvartalet visar vår förmåga att snabbt kunna anpassa verksamheten till en ökad efterfrågan. Norwegian-anställdas engagemang för att leverera bra kundupplevelser är helt avgörande för resultatet. Jag är särskilt glad över att vi ligger i topp på regularitet. Det råder fortfarande utmaningar för flygbranschen, med kapacitetsutmaningar på flera flygplatser runt om i Europa och vi har haft en strejk bland flygtekniker i Norge, säger Geir Karlsen, koncernchef på Norwegian.

Norwegian ingick också ett avtal med Boeing gällande köp av 50 Boeing 737 MAX 8 flygplan som ska levereras mellan 2025 och 2028 och innebär en begränsad utökning av bolagets flygplansflotta. 

 –Affären med Boeing är viktig när vi ska skriva nästa kapitel om Norwegian. Det här säkerställer att vi kan erbjuda kunder att flyga med moderna och bränsleeffektiva flygplan som bidrar till att minska våra utsläpp betydligt. Affären gör det dessutom möjligt för oss att själva äga en stor del av flottan, vilket i sin tur stärker vår position i Norden, fortsätter Karlsen. 

Man ser också fram emot en bra höst.

– När vi nu blickar framåt är Norwegian väl positionerat att fortsätta vara ett ledande nordiskt flygbolag. Bokningar av flygbiljetter mot höstlovet är uppmuntrande. Våra kunder uppskattar vårt attraktiva linjenät, det prisbelönta lojalitetsprogrammet Norwegian Reward och kvaliteten i vår verksamhet. Nyligen ingångna avtal med Widerøe och Norse Atlantic Airways gör att vi kan ge fler attraktiva erbjudanden till kunderna, fortsätter Geir Karlsen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian



Kommentarer