Hittade en konstutställning vid Fyrisån i Uppsala

 Under en av mina många resor in till Uppsala den här sommaren hittade jag denna lite improviserade konstutställning i en trädgård nära Fyrisån.



Det fanns ett antal olika konstverk att titta på - som alla var utplacerade i en liten trädgård, som detta verk eller installation ni ser på bilden ovan. Fyrisån blänker i bakgrunden, säkert en perfekt plats att läsa en god bok på som konstverket visar.




Här en bild till, på en oljemålning bakom en soffa, texten till detta verk lyder; Drömmar och andra o-verkligheter. Detta var min favorit av alla verk på plats.



Här ett annat konstverk som hängts upp, ser ut som ett getliknande djur av något slag med ett par cykeldäck om magen. Antar att de tänkt på det betydligt mer kända konstverket av Robert Rauschenberg som heter Monogram. Det är kanske mer känt som just Geten med bildäcket, vill ni se det i verkligheten får ni bege er till Moderna museet i Stockholm.




Här ytterligare konstverk föreställande ett djur av något slag, med blåmålade grenar som horn, det grisliknande djuret tittar i alla fall på dig med lite anklagande ögon.




Och så till slut detta verk som består av en upphängd gungstol i ett träd, här hänger också ett antal "fåglar" som kanske den osynlige åskådaren som sitt i stolen tittar på.

Jag tycker det är så kul att få se utställningar som denna, fria att besöka och uppskatta, vem det än är som gjort dessa verk vill jag passa på att tacka för titten!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer