I Knivsta kan ni köpa era grönsaker direkt av odlarna

Numera finns de lite varstans i vårt samhälle, så även i Knivsta. Odlare av olika slag, som frukt och grönsaker men också bönder som bland annat erbjuder färska ägg.




Det är allt fler odlare som vill sälja en del av sin produktion utan några mellanhänder och det går ju bra nu med swish och liknande. Häromdagen fick jag chansen att besöka två av dessa ställen, som här på bilderna  som är från Alsike Prästgård. 



Här på Alsike Prästgård fanns både gurkor, zucchini, lök, potatis, tomater och sallad av olika slag, bara fr att nämna några varor. Men det var också ekologiskt odlat, här ute i Knivsta. Ville man ha något var det bara att betala med mobilen och ta med sig varorna hem. Så det gäller att vi all som använder systemet är justa och hederliga.




Vi tog också en tur till Alsike Årby gård som erbjöd ett stort urval av blommor och ekologiska ägg denna dag. Så jag rekommenderar verkligen ett besök hos dessa farmare, antingen här i Knivsta eller till några andra i närheten av där ni bor, det finns säkert många av dem. 

Text och foto Agneta Nisbeth  

Kommentarer