Apollo lanserar nya destinationer för vinterresan

 Nu när vi börjat resa igen efter pandemin har många resebolag beslutat att öppna upp världen igen. Så nu kan ni åter resa till långväga destinationer som Dubai, Maldiverna och Mauritius som ni ser på bilden nedan.




På grund av pandemin har Apollos vinterprogram mest bestått av resor inom Europa och Emiraten. Men nu fokuserar Apollo återigen på mer exotiska destinationer – allt från Indiska oceanen till det äventyrliga Mellanöstern.  

– Det råder ingen tvekan om att många har väntat på det här. Thailand har de senaste veckorna varit bland våra mest sålda vinterdestinationer, men efterfrågan ökar också på typiska bucketlist-destinationer. I år kan semesterdrömmarna förverkligas och de ser till stor del ut att gå österut i vinter, säger Sandra Miller Kinge, Apollos kommunikationschef.  

Indiska oceanen med destinationer som Maldiverna, Seychellerna och Mauritius är några av researrangörens vintersatsningar. Mauritius är något av familjernas favoritparadis, men lockar även vuxna som vill uppleva något riktigt unikt. Maldiverna och Seychellerna passar däremot par – och alla nygifta som fått skjuta upp bröllopsresan under pandemin.  

– För de allra flesta av oss är det inte platser vi åker tillbaka till år efter år, som Kanarieöarna. Tvärtom; på många sätt representerar dessa destinationer den ultimata drömresan. Det märks tydligt att vi efter pandemin har ett ökat behov av unika upplevelser – och att leva lite mer, fortsätter Sandra Miller Kinge. 




Behovet av äventyr sätter även nya destinationer på kartan, som unika Oman, men även Indien och Vietnam. Även Egypten och Dubai har varit populära vinterresmål hos Apollo i många år, och nu växer intresset i andra delar av Förenade arabemiraten, särskilt kulturhuvudstaden Abu Dhabi - som ni ser på bilden ovan- och friluftsmeckat Rash al Khaimah.  

– Alla dessa platser är destinationer fyllda med unika upplevelser. I Oman kan du gå valskådning, sova under stjärnorna i öknen och gå skattjakt genom souks. I Vietnam väntar böljande risfält, spännande mat och pudriga sandstränder, och Emiraten är ett enda stort äventyrsmecka, säger Miller Kinge.  

Men för den som vill semestra i Europa i vinter finns det fler naturligtvis andra möjligheter med Apollo. Förutom de stora favoriterna på Kanarieöarna kan du resa till både Portugal och den spanska solkusten.  


Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer