Hit vill svenskarna resa till hösten

Resebolaget Apollo rapporterar att det är rekordmånga som vill ut och resa till hösten. För sol och bad är det framför allt två destinationer som sticker ut, medan storstadslistan överraskar. 



Redan tidigt i somras började man boka resor till höstlovet och nu finns endast några ströplatser kvar. Hos Apollo sticker Kanarieöarna och Grekland ut som klara höstfavoriter.  

– Grekland visar sig från sin bästa sida på hösten, med behagliga temperaturer och mycket färre turister. För familjer är destinationer som Kreta och Rhodos det ultimata valet för din höstsemester, särskilt om du längtar efter sol och bad. Fuerteventura är också ett säkert val, speciellt för de som önskar en aktiv semester , säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef Apollo.  

Apollo berättar vidare att det finns en plats många vill resa till: "I synnerhet sticker Fuerteventura ut där de som vill ha en aktiv semester hittar både Playitas Resort och La Pared. Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort erbjuder bla padel, tennis, simning, golf, cykling och löpning. Playitas egen Kids Sports Academy för de små och ett brett utbud av grupplektioner har hotellet vuxit till att bli en stor favorit för familjer, par och soloresenärer året runt". 

Hösten är också högsäsong för stadsresor och på listan över de mest populära städerna hittar vi som vanligt London, Rom och Barcelona, men i år kan Apollo också rapportera några spännande utmanare.  Efter två år av restriktioner är till exempel New York tillbaka med full kraft, och världsmetropolen har kommit ikapp både Paris och Prag i toppen av försäljningen. Den största överraskningen kommer dock från Grekland: Aten är staden med snabbast växande efterfrågan.  

– Det är väldigt få som förknippar Grekland med långhelger, så det är kul att se Aten klättra rekordsnabbt. Här tillgodoses alla storstadsbehov man kan ha, särskilt för en vuxensemester; från gastronomi, shopping och nattliv till äventyrliga sevärdheter. Aten är verkligen en storstad i världklass som inte alla svenskar fått upp intresset för ännu så kul att se att det är på gång, säger Miller Kinge.  

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer