Liseberg utsedd till näst bästa nöjespark i Europa

Liseberg har utsetts till den näst bästa nöjesparken i Europa, det stod klart vid utdelningen av branschpriset European Star Awards, i London förra tisdagen. 



Under de senaste sju åren har Liseberg klättrat från plats 6 till plats 2 i Europa, får vi veta i ett nytt pressmeddelande från nöjesparken i Göteborg. Och det är första gången Liseberg tar andraplatsen på listan över Europas bästa nöjesparker. Liseberg var på plats i London och tog emot priset. 

- Sedan 2015 har vi klättrat från sjätte bästa nöjespark i Europa till att nu rankas som Europas näst bästa park. Det är en utveckling vi är väldigt stolta över och vi ser det som ett kvitto på att alla de investeringar och den utveckling vi gjort verkligen gör skillnad, säger vd, Andreas Andersen. 

Dessutom prisades Lisebergs attraktion Mechanica som Europas bästa ”thrill ride” och Helix prisades som Europas näst bästa berg- och dalbana i stål. Balder utsågs till Europas femte bästa berg- och dalbana i trä och Underlandet till Europas femte bästa ”dark ride”.  

- Att våra attraktioner prisas för sin internationella toppklass är roligt. Vi ser att många verkligen längtat efter att få komma tillbaka till en öppen park efter några utmanande år med restriktioner, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg. 



På bilden ovan ser vi Ylva Linder, David Schofield, Daniel Lindberg och Matilda Gunnarsson Rathsman var på plats och tog emot priser i London. Prisceremonin ägde rum under den årliga mässan för nöjesparksbranschen, IAAPA Euro Expo, som arrangeras i London. European Star Awards delas varje år ut till Europas bästa nöjesparker, nyheter och åkattraktioner av branschtidningen Kirmes Park Revue, och Liseberg fick i år alltså hela fem priser. 

European Star Awards för Europas bästa nöjesparker 2022: 

1. Europa-Park, Tyskland 

2. Liseberg, Sverige 

3. PortAventura park, Spanien 

4. Efteling, Nederländerna 

5. Phantasialand, Tyskland


Av Agneta Nisbeth

Foto: Liseberg

Kommentarer