Lysande vackert i Sofieros slottspark

Precis som förra året blir det en ljus upplevelse att besöka Sofieros slott när mörkret lagt sig och njuta av deras Höstljus i den vackra slottsparken utanför Helsingborg.




För när mörkret lägger sig tänder Sofiero slott åter upp och bjuder in till två magiska veckor i parken. Med aktiviteter för hela familjen har deras Höstljus blivit en riktig favorit bland många besökare de senaste åren.  Under två veckor kan man uppleva Sofiero på ett helt nytt sätt. Varje kväll mellan 30 oktober och 13 november öppnas grindarna till slottsparken som är stämningsfullt upplyst med vackra ljusinstallationer.  

Geometriska former av alla slag är temat för årets spännande ljusinstallationer. I år står utomhusutställningen Skala 1:1 i centrum – de sju arkitektritade verken har på olika sätt ljussatts. Höstljus bjuder på aktiviteter för alla åldrar. För de yngre besökarna finns den nyrenoverade lekplatsen med en 180 meter lång äventyrsbana. Bistron Orangeriet, Café Glasverandan och Slottsrestaurangen håller öppet. Fler programpunkter avslöjas längre fram. 

VAD: Höstljus 

VAR: Sofiero slott och slottsträdgård 

NÄR: 30 oktober–13 november klockan 16:30–21:00 

BILJETTER: Biljetterna säljs genom förköp på Sofieros webbplats sofiero.se.  


Av Agneta Nisbeth

Foto: Sofiero 

Kommentarer