Nya skördetider i min trädgård

 Nu börjar äpplena att bli klara, inte alla men jag har redan gjort min första äppelkaka på en tidig sort. Sedan hoppas jag på att få skörda min första paprika.




Som ni ser på bilden ovan har jag fått en stor grön paprika för första gången, vet inte om den hinner mogna till orange som det stod på etiketten när jag köpte den. Der är ju lite kyligare nu och dessutom skiner inte solen som den gjorde bara för några veckor sedan. Krukan den står i är handmålad av min mamma Gunvor Nisbeth, hon var både konstnär och keramiker och jag har visat upp många verk av henne här på sajten.




Så här ser äpplena ut just nu, de som ännu inte är riktigt klara. Jag har annars skördat mina Transparente Blanche och gjort både äppelmos och äppelkaka på dem, så gott. Vilken äppelort det är på bilden kan jag tyvärr inte säga men goda är de! Äppelträden i trädgården är alla väldigt gamla men också väldigt välsmakande. I år ser det dessutom ut som det kan bli ett fint äppelår och det blir säkert några flaskor med god äppelmust.

Text och foto. Agneta Nisbeth

Kommentarer