Sjönära promenad i Sigtuna och ett växande Knivsta

Här två bilder från ett soligt Uppland i all sin sensomriga prakt, en bild från strandpromenaden i Sigtuna och en bild från ett ständigt växande Knivsta.



Det byggs fortfarande väldigt mycket i min lilla hemstad Knivsta, det är inte en riktig stad men vi har i alla fall fått en väldigt stor del nyinflyttade de senaste åren och fler ska det bli. Se bara på bilden ovan där man bygger ett nytt område på andra sidan järnvägen. Det vita huset längst bort till höger är redan klart och många har redan flyttat dit. Det dröjer väl inte länge förrän än fler hus står klara.




Vi har också fått en ny krog till i Knivsta, ett litet hål i väggen visserligen där ett café låg förut, nu har precis ett nytt sushiställe invigts Oishi Sushi. Testade givetvis stället också och på bilden nedan kan ni ser hur det såg ut inuti, inte stort men mysigt.



Det har verkligen kommit många nya fina ställen att äta på här i Knivsta den senaste tiden, det finns ett till ställe som jag ännu inte testat med libanesisk mat, återkommer när jag har varit där. Men vi behöver inte gå hungriga här, det är ett som är säkert.



För några dagar sedan var jag på ett kort besök i Sigtuna för att titta på konst, det blev inte så mycket av den saken tyvärr eftersom vi inte hittade alla de utställande konstnärernas öppet hus. Men det blev i alla fall några tavlor att se på vår runda. Och så fick jag och min väninna, som snällt nog tog med mig dit, en underbar solig tur längs strandpromenaden som ni ser på bilden här. 


Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer