Spektakulära utflykter ska locka nya resenärer till Gran Canaria

Gran Canaria är reseföretaget Vings i särklass mest populära vinterdestination och har så varit i decennier. Men ön har så mycket mer att erbjuda än bara sol och bad . bland annat riktigt häftiga utflykter för den som vågar.


Visst reser man till Gran Canaria för sol och bad samt lite cool citypuls, men nu vill Ving utveckla utflyktsprogrammet med hisnande bergsklättring, vandring genom raviner, canyoning, regnskogsturer och besök vid vulkankratrar. De erbjuder nu utflykter utöver det vanliga som för tankarna till allt från Gran Canyons i karakteristiska bergslandskap i Arizona till tropikernas regnskogar vid ekvatorn. Med detta vill Ving visa en ny sida av Gran Canaria.  

- Att Gran Canaria lockar med sol och bad, behagligt klimat och fina hotell är inget nytt, men att ön kan erbjuda spektakulära naturupplevelser i världsklass är nog för många relativt okänt. Lata dagar vid poolen i all ära, men vi vet att många av våra gäster också vill vara aktiva under semestern och se sig omkring. Våra nya utflykter kan verkligen möta de önskemålen och är dessutom bland de häftigaste vi kan erbjuda på ön. Unika semesterupplevelser med inslag av både adrenalinpåslag, äventyr, smakupplevelser och mäktiga vyer – helt klart minnen för livet, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.  



Utflykterna arrangeras i samarbete med den lokala upplevelsearrangören, Climbo, som med sina guider tar med deltagarna i mindre grupper. Utöver de äventyrliga inslagen få man även ta del av den lokala mat- och dryckeskulturen, lära sig mer om öns flora, fauna och historia samt njuta av Gran Canarias många olika skepnader i landskap och vyer.  



Ving skriver i ett pressmeddelande att i ett första skede lanseras fem nya utflykter, som alla kan bokas i förväg innan resan. Utöver dem kan Ving, liksom tidigare, även erbjuda en rad andra upplevelser i utflyktsprogrammet, från katamaranturer och rundturer på ön till vandringar och matupplevelser.

Nyheter i Vings utflyktsprogram:  

Via Ferrata – Adrenalinfylld och spännande naturupplevelse med vandring och klättring.  

The Red Canyon – vandring genom vackra raviner och bergslandskap, lokala smakupplevelser och historiska nedslag.  

Gran Canarias regnskog – vandring genom uråldriga Bosque de Dorama, uppfriskande bad i källor och vattenfall samt lokala smakupplevelser.  

Vulkantur – mäktig tur till öns högsta punkt, vulkankratrar och häftiga utsiktsplatser, genom skog, raviner och dalar.  

Canyoning i Gran Canarias regnskog – Spännande klättring med rep nedför vattenfall, raviner och klippväggar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer