TUI satsar stort på hållbarhet

Resebolaget TUI tar nästa steg inom hållbarhet och ansluter sig till SBTi, det vill säga Science Based Targets initiative för en utsläppsminskning av företagets egna flygplan.



 TUI Group är första researrangör som tagit steget att registrera sig med tre olika områden som innefattar hotell, kryssningar och flygbolag. 

- Vi ska vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart resande, säger TUIs nordiska VD Jessica Enbacka.   

TUI har nu - enligt ett nytt pressmeddelande - lämnat in sina reduktionsmål till organisationen Science Based Targets initiative (SBTi) för vetenskaplig validering. Målen för utsläppsminskningen gäller för företagets egna flygplan, kryssningsfartyg och hotell. Ackreditering av dessa mål förväntas i slutet av året och målen för utsläppsminskning till 2030 är baserade på det senaste inom klimatvetenskapen samt är i linje med målen i Parisavtalet. 

- Vi vill vara en med och driva branschen framåt mot ett mer hållbart resande. Jag är övertygad om att den hållbara omställningen lönar sig - för samhället, för miljön och för näringslivet. Det känns otroligt kul att vi kunnat ta steget, som första researrangör att ansluta oss till SBTi med dessa tre områden, det är en viktig del i vårt arbete framåt, säger Jessica Enbacka VD på TUI. 

Så här skriver man vidare i sitt pressmeddelande:

"TUI har länge arbetat med hållbarhet, bland annat genom investeringar i en koldioxideffektiv flygplansflotta, nya kryssningsfartyg och i moderna hotell. Man kommer även att fortsätta arbete för att motivera sina partners och skapa incitament för att investera i hållbarhet, till exempel vad gäller byggnation och renovering hotell, transfer på resmålen, för utveckling av utflykter och inköp av mat från lokala producenter. TUI Group har satt upp som mål att uppnå nettonollutsläpp i hela sin verksamhet senast 2050. Ett viktigt steg mot detta är handlingsplanen för flygbolags-, kryssnings- och hotellverksamhetsområdena. De står för 99 % av koncernens utsläpp". 


Av Agneta Nisbeth

Foto TUI

Kommentarer