Åk mitt i veckan för billigare resor

Hösten är visserligen weekendresornas högsäsong, men satsa istället på en resa mitt i veckan – så kan du komma billigare undan. 




Svenskarnas reseintresse är fortsatt högt, men allt fler kan komma att söka inspiration efter mer plånboksvänliga höstdestinationer. Hotell- och resesöksajten momondo.se delar nu sina bästa tips för hur du bokar höstens mest prisvärda resor inom Europa.  Så här skriver de i ett pressmeddelande: 

"Förutom svenskarnas stora reseintresse i höst, som ökat med 16 procent jämfört med samma period 2019, visar färska siffror även på att höstens resor tycks vara snällare för plånboken än föregående säsong. Flygpriser för resor till europeiska destinationer i höst har gått ner med cirka 33 procent, jämfört med flygpriserna för resor i Europa i somras. Även priserna för hotell har minskat med runt tolv procent, jämfört med sommaren 2022. Dessa siffror visar på en större prissänkning mellan säsongerna än vadman sett tidigare år 2021 och 2019". 

Vecka 43 är den i snitt dyraste veckan att resa enligt data från momondo – både vad gäller flygbiljetter och hotell. De som vill komma billigt undan bör därmed hålla ut och istället flyga vecka 47 som är höstens mest prisvärda vecka för flygbiljetter till europeiska destinationer – och där momondo kan se en prisminskning på cirka 43 procent, jämfört med vecka 43. Under stora delar av november syns en prisnedgång både gällande flyg och hotell jämfört med oktober – så det gäller att ha tålamodet med sig för att hitta resor till lägre pris.  

– Vill man som resenär från Sverige verkligen få ned priset så är det inte helgen man ska sikta in sig på. Flygbiljetterna som kan hittas till lägre snittpriser i Europa i höst har avgång på tisdagar, där priserna i snitt är cirka 23 procent lägre jämfört med lördagar som är veckans dyraste resdag. Början av veckan är cirka 21 procent billigare även när det kommer till hotellboende jämfört med torsdagar som är veckans dyraste dag, säger Per Christiansen, talesperson för momondo. 


Svenskarnas topplista för flygsökningar hösten 2022  

1 London, Storbritannien 

2 Málaga, Spanien 

3 Alicante, Spanien 

4 Istanbul, Turkiet 

5 Paris, Frankrike 

6 Barcelona, Spanien 

7 Palma de Mallorca, Spanien 

8 Rom, Italien 

9 Antalya, Turkiet 

10 Amsterdam, Nederländerna 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Momondo

Kommentarer