Apollo storsatsar på träningsresor till Fuerteventura

De senaste åren har försäljningen av träningsresor hos Apollo ökat med hela 40 procent jämfört med före pandemin. Så nu utökar de sin satsning på Fuerteventura och lanserar sitt största flygprogram till ön någonsin.



Sedan Apollo lanserade sitt första sporthotell, Playitas Resort år 2009, har de blivit ett av landets ledande arrangörer av träningsresor i Norden. Idag erbjuder Apollo över 300 sportevenemang och träningsveckor per år, fördelade på nio sporthotell, fyra på vintern och sju på sommaren. Sex av hotellen är under varumärket Playitas, som jag själv har besök för ett antal år sedan. 

- Träningsresor är den snabbast växande resetrenden och likaså är Apollo Sports hotellkoncept. I somras slog vi upp dörrarna till två nya hotell i Grekland och lanserade 12 nya padelbanor. Vi kommer att fortsätta utvecklas med fler kvalitetssäkrade hotell, resor och events, tillsammans med välkända träningsprofiler och professionella instruktörer, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.  



Totalt har försäljningen av Apollos träningsresor ökat med hela 40 procent jämfört med 2019. Intresset för träningsresor har också satt ön Fuerteventura på kartan. Ön rymmer både Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort samt systerhotellet La Pared som drivs av Playitas. Tillsammans står de för hela 50 procent av Apollos kapacitet på ön.    

För att möta den ökade efterfrågan lanserar Apollo tio veckovisa direktflyg från Norden. Fem av dessa kommer att vara tillgängliga för Apollos svenska resenärer, med två veckovisa avgångar från Arlanda, en från Göteborg och två från Köpenhamn.    

- Det faktum att vi kommer erbjuda tio veckovisa direktflyg till Fuerteventura från fyra länder och sju nordiska städer är helt enkelt historiskt. Det säger något om hur enormt populära träningsresor har blivit, och hur eftertraktade våra Apollo Sports-produkter är, säger Miller Kinge. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer