Ett förtrollat läslov på Junibacken i Stockholm

Junibacken bjuder på höstlek i Sveriges största Muminlekplats, teater alla dagar, en spännande spökjakt och en magisk hatt under läslovet. 



Det ser ut att bli ett förtrollat läslov för alla barn på Junibacken i Stockholm. Muminlekplatsen som öppnade i somras har fått ytterligare belysning som bjuder in till lek även mörka höstdagar får vi veta i ett pressmeddelande från Junibacken. 

- Att få erbjuda utomhuslek på hösten när allt annat skymmer och vissnar känns fantastiskt roligt. Kanske är detta den finaste tiden för vår Muminlekplats, här blommar det nämligen året om, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken. 

Trollkarlens hatt har flyttat in på Junibacken och här kan alla barn hjälpa till med samlingen och skapa bokstavsmagi. För med bokstäver sker ju magi, de kan förvandlas till ord. Teater alla dagar Under läslovet spelas Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland. Det är en ryslig föreställning för barn från fem år, baserad på Astrid Lindgrens novell med samma titel. och så spelas den populära Pippi flyttar in, babydramat Titta! Pippi!, Jan Lööfs Sagan om det röda äpplet och Bokstavsbageriet som jäser av sång, improvisation och ordlekar. 




Mellan 29 oktober och 6 november får alla barn som utklädda en glass, ett äpple eller varför inte både och. Här finns plats för mardrömslika spindlar, gulliga monster och snabba enhörningar. 

Spökjakt i huset Mellan 14 oktober och 6 november så kan alla små och stora spökjägare gå på jakt i huset. För den som hittar alla väntar ett litet pris. 

Kvällsöppet 4 och 5 november 4 och 5 november håller vi kvälls för familjemiddag. Det blir massor av lek, sagotåg och god mat vid dukat bord. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Junibacken

Kommentarer