Härlig höst i Knivsta

 Här kommer några härliga höstbilder från ett både regnigt och soligt Knivsta, för nu känns sommaren väldigt avlägsen.



Det har regnat en hel del de senaste dagarna här i Knivsta, det har till och med varit lite åska. Men några dagar har vi också haft strålande sol och det har varit skönt att vandra runt i naturen. På bilden ovan ser ni en höstbild från Knivsta centrum. För några dagar sedan plockades dock blommorna bort för vintern, men visst var det fint att titta på.




Jag har också varit på en tur i skogen. Det här är vad jag hittade i fråga om svamp under en kort promenad in bland träden, inte så lämpligt att äta precis, flugsvamp är väldigt giftig, men samtidigt är de vackra att titta på med sina gälla färger i den annars gröna mossan. Tyvärr hittade jag inga kantareller denna gång, men jag får väl testa igen.



En annan dag var det helt dimmigt ute tidigt på morgonen, man kunde inte se så långt bort över åkrarna, men visst var det vackert ändå. Man kan nästan förstå att folk förr i tiden - med dåliga ögon - trodde det var älvor som dansade över fälten.




Åkrarna här ute på landet har också plöjts inför vintern och den bruna leran är väldigt vacker och skapar en härlig höstkänsla. Träden har ännu de flesta av sina löv kvar även om de nu börjar skifta i gult och rött. Hoppas ni också haft en fin start på veckan!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer