Härliga höstlovstips i fjällen

Höstlovet är snart här - här följer några tips på vad ni kan göra i fjällen med dina färgsprakande fjällbjörkar, svampar och bär. 



Här följer några tips på vad ni kan göra under höstlovet, från SkiStar:

Med ett lite lugnare tempo än sommar- och vinterlov så bjuder höstlovet på allt från cykling och fjällvandring till äventyrsbad och klätterparker. Men du kan också stanna kvar i storstan och besöka äventyrsarenan Stockholm Hammarbybacken med SummerSki på konstgräs eller swisha ner för berget med en fartfylld Montain Coaster, som har öppet hela höstlovet. 

Fördelarna med att vandra och cykla i fjällen på höstlovet är många, lederna får ett helt nytt utseende i höstskrud och skogarna i fjällen bjuder på en tystnad du inte hittar någon annanstans. Klätterparkerna i Åre och Sälen håller öppet och med 10-talet banor i olika svårighetsgrader och flertalet ziplines så är klätterparkerna riktiga höjdare för dig som söker utmaningar utöver det vanliga. 

Upplev trailcykelområdet i Lindvallen, Sälen, här cyklar du på maskingrävda leder genom skog och mark där inslag av hopp, dropp och doserade kurvor förekommer. Vill du förfina cykeltekniken hittar du både pumptracks och skills areas i området. 

I Sälen är liften Experium Express öppen dagligen under v. 44 - perfekt om du vill vandra och spara lite höjdmetrar i benen. Upplevelsehuset Experium i Sälen erbjuder mängder med inomhusaktiviteter som äventyrsbad, bowling, restauranger. 

Nya Stockholm Hammarbybacken håller också öppet varje dag under hela höstlovet kl 9-15. Prova på SummerSki, skidåkning på konstgräs eller varför inte Mountain Coaster eller Mountain Tube. eller varför inte Klätterparken.


Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer