I november blir det åter en Sagojul på Kolmården

Den 26 november slår djurparken Kolmården återigen upp portarna till sin vintervärld där man får känna på både julkänsla och uppleva äventyr som är anpassat för både stora som små. 


På Kolmårdens djurpark får barnen träffa Tomten, besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping där det i år finns en helt ny skridskobana. För första gången har Sagojul öppet under hela jullovet och pågår till och med den 8 januari. 

I ett nytt pressmeddelande får vi veta att i år bjuder Kolmården på massor av nyheter; i Bamses Värld finns en helt ny isbana för skridskoåkning, på teatern spelas en specialskriven Bamse-teater, Vinterriket bjuder på en pulkabacke och vid Nissarnas Klappakademi jobbar nissarna för fullt. Precis som vanligt kan barnen träffa Tomten och hans renar i Nordpolen. 

– Sagojul är verkligen en fantastisk upplevelse för hela familjen och det känns jätteroligt att vi för första gången kan erbjuda våra gäster ett juläventyr som sträcker sig över hela jullovet, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården. Sagojul på Kolmården har öppet alla fyra adventshelger kl. 10-18 dvs lördag-söndag från 26 november till och med 18 december samt alla dagar mellan 27 december och 8 januari. Biljetterna förbokas online på Kolmårdens hemsida.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Kolmården

Kommentarer