Nära 9 av 10 höstlovsresor hos Ving redan bokade

Höstlovet närmar sig och många hoppas på ett avbrott från höstvardagen. Många resor hos Ving redan fullbokade och de platser som finns kvar försvinner nu i rask takt. 



Ving ser också att det finns ett stort intresse för exotiska resor, i synnerhet Mauritius som ni ser på bilden ovan, ön sticker ut som en bubblare. På höstlovet flyger Ving med direktcharter till sju destinationer från 13 olika flygplatser i Sverige samt Köpenhamn.   

- Höstlovet är en oerhört populär semestervecka. Har man inte bokat en resa ännu är det med andra ord hög tid att göra det. Trycket är högt, men kan man vara flexibel med både avreseort och destination finns det ett större utbud att välja mellan. Störst chans att komma i väg har man från t.ex. Arlanda, Kastrup och Landvetter och då till framför allt Kanarieöarna, men det finns även ströplatser kvar på flera av de mindre regionalflygplatserna runtom i landet, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.   

Kanarieöarna står ändå fast i toppen bland destinationer som lockar svenskarna allra mest på höstlovet, då främst resor till Gran Canaria - som ni ser på bilden här nedan - och Teneriffa. 




Redan nu är drygt 80 procent av resorna till Kanarieöarna bokade, men det är också hit det fortfarande finns störst chans att komma i väg med kort varsel.  Flera andra av Vings höstdestinationer är i stort sett redan fullbokade, exempelvis Turkiet och Cypern. Däremot finns det fortfarande platser kvar till Kap Verde och Egypten. Efter pandemin kan Ving nu åter se ett ökat intresse för cityresor, där London, Barcelona, Rom, New York och Paris utgör topp-fem-listan.   

- Förutom våra ständigt aktuella charterdestinationer är det tydligt att det finns många fler resmål som lockar våra gäster. Höstlovet är en utmärkt tid för att möta hösten i en storstad, så att cityresorna och framför allt London ökar gläder oss. Att Mauritius skjuter i höjden är också jätteroligt, men inte det minsta förvånande, om man ser till de palmkantade sandstränderna och det kristallklara vattnet, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.   

Topp 5: Mest populära charterdestinationer på höstlovet   

1. Gran Canaria 2. Teneriffa 3. Cypern  4. Kap Verde 5. Egypten  

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer