Så tränar vi under utlandssemestern

Vi svenskar gillar verkligen att träna på semestern. Enligt Apollo har löparskor och träningskläder blivit lika självklart som surfplatta och solglasögon i resväskan.



Intresset för aktiva semestrar har varit stort i flera år och efter pandemin har efterfrågan ökat än mer. På Apollo har försäljningen av träningsresor ökat med 40 procent jämfört med 2019, och sporthotellet Playitas Resort på Fuerteventura är vinterns populäraste resmål.   

 - För allt fler är semestern till för att ta hand om sig själv och för att vårda personliga intressen. Samtidigt är svenskarna aktiva naturligt. Vi älskar att vara i rörelse och testa nya fitnesstrender. Finns det träningsmöjligheter på hotellet är vi först med att ta vara på den möjligheten, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo. 

På Apollo sporthotell i Playitas-gruppen hade gästerna över 40 000 bokade sportaktivitetstimmar under sommaren. Padel, crossfit och yoga utmärkte sig, men det är tydligen gruppträning utomhus som lockar allra mest.   

 - Gruppträning utomhus är allt mest populärt. De är sociala, roliga och lätta att ta del av, oavsett vilken form man är i. På Playitas sattes nyligen deltagarrekord i en gruppklass, då så många som 200 personer tränade Body Balance, fortsätter Sandra Miller Kinge.   

På Apollos sporthotell leder professionella instruktörer alla gruppträningar, samt på flera av Apollos egna koncepthotell, Apollo Mondo. 

- Padelfebern är enorm, och som Nordens största arrangör av träningsresor är det klart att vi måste tillgodose det intresset och låta våra gäster utöva sin favoritsport även under semestern, avslutar Sandra Miller Kinge. 

Apollo ordnar även egna träningsresor med kända profiler under hela året, däribland Mårten Nylen, Peter Blaha och Jonas Colting. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer