Affärsresenärerna återvänder till flyget

Norwegian har nyligen presenterat sitt resultat för tredje kvartalet 2022. Det blev ett stabilt resultat för den intensiva resesäsongen och affärsresenärerna återvänder.



Affärsresandet har ökat efter sommarsäsongen och på de mest populära affärslinjerna i Norge är antalet resenärer nu tillbaka på samma nivå som under tredje kvartalet 2019. 

Många kunder har längtat efter att resa under semestern och det har resulterat i en kraftigt uppdämd efterfrågan på fritidsresor under sommarens högsäsong och under hela tredje kvartalet. Så här skriver Norwegian i ett pressmeddelande:

"Kabinfaktorn var på närmare 95 procent i juli, den högsta på många år medan enhetsintäkterna under kvartalet nådde en historiskt hög nivå. Norwegian hade över 6 miljoner passagerare under tredje kvartalet och nästan alla schemalagda flygningar genomfördes enligt plan, trots rekordhöga förseningar och utmaningar på flygplatser runt om i Europa". 

–Det här kvartalet visar att vi är det pålitliga nordiska alternativet för kunder som reser på semester, som reser för att hälsa på vänner och familj, samt för de som reser i jobbsammanhang. Många affärsresenärer väljer att resa med Norwegian och antalet affärsresenärer på våra mest populära linjer i Norge är nu tillbaka på samma nivå som före pandemin. Efterfrågan väntas bli lägre under vintersäsongen som vi nu går in i men vi är väl förberedda på att hantera den lugnare perioden, både genom noggrann linjeplanering och flexibla leasingavtal, samt genom bra avtal med våra kollegor och fackföreningar, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen. 

I september utsågs Norwegian till bästa lågprisbolag i Nordeuropa av SkyTrax och i oktober till Europas bästa linjenätsflygbolag under Danish Travel Awards. Under tredje kvartalet hade Norwegian 6,1 miljoner passagerare, en ökning från 2,5 miljoner under samma period föregående år och 5 miljoner under förra kvartalet. 

– Bokningarna är fortfarande på en bra nivå och vi upplever att ett ökande antal passagerare väljer att resa med Norwegian. Vi är samtidigt förberedda på att efterfrågan på flygbiljetter kan påverkas negativt av den rådande makroekonomiska och geopolitiska osäkerheten, fortsätter Karlsen. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer