Årets Vinterlund står för dörren - i Lund

För alla er som bor i Lund eller är på väg dit kommer att från och med den 25 november att kunna njuta av ett härligt utbud av olika vinteraktiviteter. 



Vintern närmar sig och det innebär även att årets Vinterlund står för dörren, just i Lund. Programmet är nu klart och arrangemanget inleds med den traditionella julgranständningen på Stortorget 25 november med tal av Emil Jensen och sång med Lunds kammarkör. Programmet rullar sedan på fram till 26 februari med en mängd av aktiviteter runt omkring i staden. 

Den populära isbanan kommer att vara på plats som vanligt, och en nyhet för i år är ”Vintergatan” som går från Livets museum i norr ner till Stadshallen i söder. Längs stråket väntar spännande aktiviteter för såväl stora som små. Här finns allt från julpyssel till filmvisningar och julvandringar till konstutställningar och sagoläsning. 

– Vi är glada över att ännu en gång kunna erbjuda ett så pass varierat och spännande program, säger Visit Lunds Åsa Jensen, projektledare för Vinterlund. 

– Det är fantastiskt kul att det är så många som engagerar sig, och som vill vara med och sprida ljus och värme under de mörka vintermånaderna. Här finns något för alla, och jag hoppas att lundaborna kommer att uppskatta årets alla aktiviteter. 


Av Agneta Nisbeth

Foto. Visit Lund

Kommentarer