Däckbyte och tur till Uppsala innan snön

 Jag hann med att byta till vinterdäck innan snön och halkan kom hit till vår del av landet. Det blev också några turer in till Uppsala med buss.



Så här fin var min utsikt över sjön Valloxen när väntade i kö på att byta till vinterdäck på min bil i förra veckan, jag gjorde det på en verkstad precis utanför Knivsta. Det kändes väldigt skönt att ha detta viktiga gjort innan snön - för vintern har nu kommit till oss på riktigt.



Så här såg det ut på åkrarna då jag tog bussen in till Uppsala någon dag senare, bara lite snö denna morgon, men mer skulle det bli. Det har nu snöat en hel del här i Knivsta under helgen och kylan har också kommit hit. Speciellt kallt är det tidiga morgnar och ska man vänta på bussen måste man klä sig rejält, så glad över min nya länga "dunjacka".




Men i Uppsala märke man denna dag inte så mycket av vintern, men gråkallt var det och jag blev glad att se lite färg här och där. Som här utanför varuhuset Åhlens i city, väldigt fint med dessa dekorationer i form av lampskärmar.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer