Det blir drop in-bröllop på Kalmar slott i februari

På Kalmar slott har det hållits bröllop sedan 1276 och idag finns här en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag har nu alla chansen att få ett sagolikt bröllop på Kalmar Slott.



För första gången arrangerar nu Kalmar Slott drop in-bröllop den 14 februari 2023. Det är då möjligt att få ett oförglömligt bröllop i den vackra Sven Månsson-salen som har anor från 1500-talet. På plats finns allt som kan behövas, från vigselförrättare till brudbukett. 

– Det känns underbart att kunna erbjuda bröllop för alla, en lyxig variant av drop in med alla ingredienser för att ge en oförglömlig dag på historiska Kalmar Slott. Magnus Ladulås gifte sig här för 750 år sedan, och nu ser vi fram emot att välkomna nya brudpar, säger slottschef Meg Nömgård. 

– Brudparen som kommer ska inte behöva känna någon hets eller stress. Detta är ett alternativ för dem som vill ha ett litet, men ändå vackert och minnesvärt bröllop. Eller för dem som vill vara spontana. Det går både att boka en tid i förväg och att komma i mån av plats, bara alla papper finns, fortsätter hon. 

Det enda brudparen behöver ha med sig till vigseln är giltig hindersprövning samt vigselintyg från Skatteverket och legitimation. På plats finns vigselförrättare, vittnen, fotograf och hårstylist. Brudparet får också välja en sång och dikt som framförs under vigseln. Efteråt bjuds det på kaffe och bröllopsbakelse. Det finns också möjlighet att beställa till lite bubbel att dricka och snittar att äta, det går också bra att beställa en lyxig bröllopslunch i Slottsrestaurangen. Om brudparet önskar ha med gäster eller inte är helt upp till dem. 

– Kanske är det någon som har planer på att fria på Nyårsafton och gifta sig på Alla hjärtans dag? Vi ser fram emot att höra alla historier bakom vigslarna också, avslutar Meg Nömgård.  


Av Agneta Nisbeth

Foto: Destination Kalmar

Kommentarer