Från vingårdar till läckra måltider i Tyskland

Vin och god mat och här har Tyskland mycket att erbjuda. Men här finns också mysiga vingårdar och vackra världsarv att beskåda.



Tyskland erbjuder också pittoreska vingårdar en hel del arkitektoniska skatter och en livlig kultur, som regionen Saale-Unstrut. Det är både ett vackert och charmigt semestermål. Det medeltida vin- och kulturlandskapet i hjärtat av Tyskland lockar med fina sina viner, spännande utomhusaktiviteter och imponerande slott, palats och kyrkor. En av dem är Naumburgs katedral, som finns med på UNESCOs lista över världsarv och beskrivs som ett unikt arkitektoniskt arv i europeisk historia.




Hela 327 tyska restauranger kan skryta med en Michelin-stjärna och nio av dem är dessutom trestjärniga och därmed i sig ”värda en resa”. Under 2022 kom 40 nya restauranger med i guiden, många av restaurangerna ligger i stora städer som Hamburg, Frankfurt och München men även små städer kan bjuda på stora gastronomiska upplevelser. I Baden-Württemberg med knappt 2000 invånare ligger till exempel den tvåstjärniga restaurangen Le Cerf. 

Läs mer om Tyskland på hemsidan här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Tyska Turistbyrån

Kommentarer