I sommar kan ni resa till ön Samos med Ving

Nästa sommar utökar Ving sitt utbud i Grekland med Samos, en charmig pittoresk ö i Egeiska havet som erbjuder allt det bästa av en solsemester. 



Ön Samos passar bra för den som längtar efter grekisk småskalighet, natursköna omgivningar och vackra stränder. Till sommaren flyger Ving direktcharter dit från Arlanda, med start den 13 maj 2023. 

Samos, som kallas den gröna ön, är fylld med historiska byar där den genuina stämningen lever kvar. Men här finns också gott om shopping, marknader, restauranger och traditionella tavernor. Många krogar har matinfluenser från både Grekland och Turkiet på menyn. Flera av Samos stränder och badvikar har också fått pris för sitt rena och kristallklara vatten.  

- Det är över ett decennium sedan vi hade resor till Samos, därför känns det väldigt roligt att vi återigen kan erbjuda våra kunder en nygammal favorit i Grekland nästa sommar. Samos är ett perfekt resmål för alla Greklandsfantaster som vill njuta av härliga bad, vackra omgivningar och pittoreska byar, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.  




På ön finns flera spännande aktiviteter för naturälskare som vill vandra och utforska höga bergsmassiv, djupa dalar, slätter och olivlundar. Det finns också gott om aktiviteter som cykling, vattenskidor och dykning. För den kulturellt och historiskt intresserade finns det en rad spännande sevärdheter och spektakulära utgrävningar, inte minst templet Heraion och orten Pythagorion, som med alla de arkeologiska fynd som har hittats på platsen finns med på Unescos världsarvslista.  

Ving erbjuder hotell i Pythagorion, på Samos södra kust bara några kilometer från flygplatsen. I hotellutbudet finns allt från lyxhotell till små och mysiga, ofta familjedrivna anläggningar. Till Samos flyger Ving charter med SAS från Arlanda, med start den 13 maj och därefter varje lördag till och med den 30 september 2023


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer