Nu har vintern kommit på riktigt

Så här såg det ut i måndags hemma hos mig på landet, en väldig massa snö hade fallit och jag blev för några timmar helt insnöad, i ordets rätta bemärkelse. 



Som jag skrivit tidigare är jag verkligen glad över att jag redan hunnit sätta på vinterdäcken på bilen, utan att behöva köa, för nu har vintern kommit på riktigt hit till Knivsta. Och det var tydligen hysteriskt långa köer till verkstäderna sedan snön började falla i söndags och många körde dessutom fortfarande runt på hala vintervägar med sina sommardäck. 



Men som det såg ut här hemma hade jag nog ändå inte kunnat köra alls, innan vi fick plogat. Det var närmare 40 cm snö på vägen. För det har verkligen snöat här de senaste dagarna, det gick knappt att se något när jag tog min dagliga promenad under måndagen. Det var också så mycket snö att jag inte ville vandra några längre sträckor, det blev helt enkelt för jobbigt att pulsa fram. Man skulle nog tagit skidorna...




Till kvällen upphörde i alla fall det ymniga snöandet och när jag blickade ut genom fönstret så jag hur grenarna på buskarna nästan bröts av all snö, men vackert var det i alla fall. Jag hoppas ni är försiktiga om ni ska ut i trafiken eller bara promenera länga snöfyllda trottoarer - det är tydligen många som kommer in till akutmottagningarna med benbrott just nu.

Text och foto: Agneta Nisbeth 

Kommentarer