Tekniska museet öppnar med många nya upplevelser

Tekniska museet på Djurgården i Stockholm säger sig erbjuda en maximerad museiupplevelse på varje kvadratmeter när de nu öppnar på nytt.



Med två nya utställningar, dubbelt så många utställda föremål och öppet på varje kvadratmeter under 12 av dygnets timmar är Tekniska museet mer öppet än någonsin. Förra veckan slog dörrarna upp till nya Subject: Hello – en utställning och Escape Room-utmaning om tekniken vi använder för att kommunicera med världen. I ett nytt pressmeddelande berättar museet att mycket har byggts och förnyats på Tekniska museet - "med öppningen av de två nya utställningarna Subject:Hello och Zero City i Backspegeln betyder inte bara att varje publik yta av museet är fylld med upplevelser, utan också att Tekniska dubblerat antalet utställda föremål". 

Den 26 november öppnade ”Subject: Hello”, det är en interaktiv utställning där nutid kopplas ihop med historia och framtid, besökaren leds genom ett nätverk mellan telegrafer, tidiga mobiltelefoner och system för självkörande bilar. Man bjuder också på ett escape room-äventyr, där hemliga meddelanden döljer sig bland de historiska föremålen. Genom att utforska hur tekniken fungerar kan viktiga nycklar avkodas för att låsa upp skattkistan i äventyrets slut.  Tekniska håller öppet från 10-22 varje dag.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer