Ha en riktigt fin andra advent

 Det lackar verkligen mot jul just nu, dagarna går så fort och det är nu riktigt mörkt utomhus, men alla adventsljus gör allt ljusare och vackrare.




Idag är det redan andra advent och det är inte långt till julafton nu, vi är inne i december sedan ett par dagar och många har redan börjat känna av julstressen med allt som ska hinnas före helgen. Försök inte göra allt även detta år, hur var det med det där löftet om att köpa färre klappar och att inte göra all julmat själva? Har ni barn så är jag säker på att de är precis lika lyckliga över att bara vara tillsammans med er i familjen och slippa skola och allt annat för några dagar.




Bilden ovan kommer från Uppsala som också vill få ljusen att kännas mindre mörk. Det är också många i dessa tider som inte har råd med speciellt mycket till storhelgen, varken julklappar eller julmat. Har du pengar över kan det vara ett bra tips att hjälpa någon välgörenhetsorganisation, antingen med att skänka en slant men kanske också genom att delta själv rent praktiskt. Jag vet att det finns alternativa jular som delar ut mat till till exempel hemlösa. 


Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer