Har kan ni åka skidor i Katalonien

Nu är stationerna Baqueira Beret, La Molina, La Masella, Vallter 2000, Port Ainè och Boí Taüll i Katalonien i Spanien öppna för alla som älskar att åka skidor. 



De är allt fler som upptäcker de spanska bergen i Katalonien, både på sommaren men också under vinterhalvåret. Varje år förbereder sig de 16 stationerna, 10 alpin-stationerna och de 6 stationerna för nordisk skidåkning för att ge dig den bästa av upplevelser: allt från nya backar och förbättrade anläggningar till rekreationsparker med ännu mer aktiviteter där du kan njuta av snön med familjen. Det finns dessutom rutter där man går med snöskor. 

Från den östra delen av Pyrenéerna, med bergsstationerna La Molina, Vall de Núria och Vallter; genom Pallars, med Espot och Port Ainé; till den västligaste punkten i Alta Ribagorça där man stöter på stationen Boí Taüll. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) sköter och driver sex av bergsstationerna som finns i de katalanska Pyrenéerna med hjälp av sin turismavdelning. Man samarbetar dessutom med att främja stationerna Mancomunidad Tot Nòrdic, Tavascan och Masella för att framhäva det gemensamma La Molina + Masella. 



Av Agneta Nisbeth

Foto Catalan Tourist Board 

Kommentarer