Kanarieöarna lockar allt fler sportintresserade

 Kanarieöarna lockar allt från aktiva semesterfirare till elitidrottare. Klimatet, det breda utbudet av faciliteter och den varierade naturen bidrar till bra förutsättningar för både träningsläger och sportutövning.


Varje år besöker några av världens främsta idrottare ögruppen för att träna utomhus och i specialiserade idrottsanläggningar, speciellt under de perioder då väderförhållandena är mindre gynnsamma på andra håll i Europa. 

- Vi vill motivera idrottsutövare till träningsresor till Kanarieöarna. Här kan de, tack vare öarnas goda klimat, specialiserade idrottsanläggningar och moderna boenden, träna året om, säger Yaiza Castilla, Kanarieöarnas minister för turism, industri och handel. 


Inför OS i Tokyo 2020 reste bland annat de svenska medaljörerna Sarah Sjöström, Anton Dahlberg och Fredrik Bergström till Kanarieöarna för att ladda upp inför tävlingarna. Även andra internationella idrottsstjärnor valde Kanarieöarna som bas inför OS 2020. Det är också många professionella cyklister som återkommer flera gånger per år för att träna. Teneriffa lockar cyklister tack vare sina höga höjder, många lutningar, milslånga cykelleder och sitt exceptionella klimat. 

För de som utövar vattensporter som segling, vindsurfing, surfing och bodyboarding, är Lanzarote en favorit. Öns passadvindar och klimat skapar utmärkta förutsättningar för dessa sporter. Av de 30 medaljer som delades ut i seglingsklasserna vid OS i Tokyo 2020, uppnåddes hela 21 stycken av lag som tränar på Lanzarote. 



Förutom en behaglig medeltemperatur, ett högt antal soltimmar och ett stort och brett utbud av idrottsanläggningar, har ögruppen över 1500 kilometer kustlinje med ett hav rikt på vulkaniska näringsämnen som lämpar sig för thalassoterapi. Thalassoterapi är terapeutisk användning av havsvatten, sand, lera och alger och kan hjälpa till att bidra till snabbare återhämtning efter träning. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Canary Islands Tourism

Kommentarer