Nu kommer en ny direktlinje till Rom - från Arlanda

Det tyska flygbolaget Eurowings expanderar vidare i Sverige och lanserar nya direktlinjer till Rom och Stuttgart från Stockholm Arlanda.


Flygbolaget Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och lanserar i samband med sommarprogrammet ytterligare två nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport, skriver Swedavia i ett nytt pressmeddelande. De utökar även kapaciteten till Berlin, Faro, Larnaca, Malaga, Nice, Palma de Mallorca och Prag. I slutet av mars 2023 öppnar Eurowings sin tredje destination från Göteborg Landvetter när de börjar flyga direkt till Berlin fyra gånger i veckan, och i vinter startar de direkttrafik till Düsseldorf från Kiruna och Luleå Airport. Nu lanseras ytterligare två nyheter - i slutet av mars 2023 börjar Eurowings flyga direkt från Stockholm Arlanda till Rom och Stuttgart.  

- Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden och Eurowings tillväxt inför sommarsäsongen är ytterligare ett tecken på det. Rom är en av våra allra mest populära destinationer för turistande svenskar och Eurowings trafik blir ett tillskott till det befintliga utbudet. Det är påtagligt att det finns en mycket stor efterfrågan på direktlinjer till Italien och ett utökat utbud gynnar både svenska och italienska resenärer, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia. 

- Tyskland är en av Arlandas största marknader och det är extra roligt med den nya direkt linjen till Stuttgart. Det är en efterfrågad destination och den nya tillgängligheten är viktig för både privat- och affärsresenärer, inte minst inresande tyskar, avslutar Charlotte Ljunggren. 

Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – RomFiumicino Airport (FCO) tre gånger i veckan på måndagar, torsdagar och söndagar. Linjen trafikeras i dagsläget även av Norwegian, Ryanair och SAS. 

Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Stuttgart Airport (STU) fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Swedavia

Kommentarer