Nu öppnar Sälen och Åre inför vintern

Tack vare snön som fallit och den senaste tidens kyla kan även SkiStar Åre och SkiStar Sälen välkomna alla skidentusiaster till säsongsöppning. 




Gästerna som besöker Åre får dessutom ta den efterlängtade premiärturen i nya Stjärnliften. Sveriges två största skidorter, med en varierande skidåkning för alla, är därmed redo för vintern. 

- Äntligen har vi haft kyla under en längre period som gör att snöproduktionen kommit igång ordentligt, samtidigt som vi också fått en hel del natursnö. Våra eminenta snöläggare och pistmaskinsförare jobbar intensivt med att säkerställa att vi kan erbjuda bra alpin skidåkning till öppningshelgen, som faktiskt sammanfaller med samma helg som föregående år, trots årets milda höst. Vi är superladdade att dra igång vintersäsongen för alla hitresta gäster och bybor, säger Tomas Berg, destinationschef för SkiStar Sälen. 

Exakta liftar och nedfarter som öppnar hos SkiStar Sälen den 2 december kommer att uppdateras under "Väder & Backar i Sälen" på skistar.com. Den 2-4 december genomförs även skidtestarhelgen i Lindvallen, Sälen. Den 8 december öppnar skidåkningen i Åre. Dessutom planeras även för Åres skidtestarhelg den 9-11 december. 

-  Åre planerar vi nu det sista inför öppningen, inte minst den nya sexstolsliften Stjärnliften som öppnar i samband med skidtestarhelgen och ersätter den gamla WC-liften. Med denna nya expresslift kan vi öka kapaciteten avsevärt i området, då den har en kapacitet på 2 600 personer/timme vintertid. Det är jag och mina medarbetare riktigt stolta över som vi hoppas och tror att våra gäster kommer att uppskatta extra mycket, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar 

Kommentarer