Nya flyglinjer från Skellefteå och Norrköping med Apollo

 Det finns ett sug att resa iväg till nya spännande destinationer och det har Apollo tagit fasta på och lanserar nu nya resmål direkt från städerna Norrköping och Skellefteå.



Nu i sommar lanserar Apollo två nya charterlinjer från Norrland och Skellefteå Airport till de populära grekiska semesterorterna Parga, Sivota, Lefkas och Kreta. Skellefteå Airport blir den enda flygplats i Norrland som har Parga, Sivota och Lefkas som resmål.

Den 8 maj 2023 lyfter den första flygningen till flygplatsen Preveza där man når Parga, Sivota och Lefkas. Efter högsommaren startar den 18 augusti flygen till Heraklion på den populära ön Kreta.  

- Det känns härligt att kunna erbjuda flera nyheter med direktflyg från Skellefteå. Parga, Sivota, Lefkas och Kreta är några av våra mest populära grekiska resmål. Att det också blir lättare från den norra delen av Sverige att nå vårt populära Sivota Retreat, powered by Playitas känns också extra roligt eftersom en aktiv semester är otroligt populärt, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.  

 - Vi är jätteglada över denna etablering. Utbudet av charterresor från Skellefteå Airport ökar ständigt och att kunna erbjuda dessa populära resmål med Apollo är fantastiskt roligt. Eftersom vi dessutom erbjuder möjlighet till gratis parkering hoppas vi att resorna snabbt blir bokade, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.                                                                          

Resorna till Parga, Sivota och Lefkas avgår från Skellefteå mellan den 8 maj och 12 juni 2023.Resorna till Heraklion, Kreta avgår från Skellefteå mellan den 18 augusti och 6 oktober 2023. Apollo flyger med flygbolaget Novair till Preveza och flygbolaget Corendon till Heraklion. Apollo erbjuder också resor till Malaga med SAS flera dagar i veckan med 1 stopp via Arlanda sedan en tid tillbaka.  

 - Det är extra roligt att se att Skellefteå med omnejd gillar att boka sin Spanien resa till malaga med vår smidiga lösning och att vi nu också lanserar grekiska nyheter avslutar Miller Kinge.   



Men det blir fler nyheter, nästa sommar blir det möjligt att resa med Apollo till de grekiska pärlorna Parga, Lefkas och Sivota samt Kreta direkt från Norrköping Airport.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Apollo tillbaka till Norrköping. Tack vare dem kan vi nu addera grekiska destinationer som många längtat till men ännu inte besökt till vårt utbud, säger Jessica Ågren Ohlsson, marknadschef Norrköping Airport.  

Från flygplatsen Preveza i Grekland nås resmålen Parga, Sivota och Lefkas och flygbolaget som tar Apollos gäster dit är Novair. För att nå fantastiska Kreta flyger man med Corendon.               

- Det känns väldigt bra att kunna vara tillbaka med avresor från Norrköping Airport igen med några av våra mest populära destinationer. Nu är det lätt att nå det bästa i Grekland även från Norrköping säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.   

Att Apollo tar det modiga beslutet att satsa på Norrköping under rådande världsläge har stor betydelse för Norrköping Airport och satsningen på att fortsatt inneha positionen som Sveriges fjärde största charterflygplats.           

- Trots mellanåret efter pandemin och kriget i Ukraina som påverkar oss alla hade vi en väldigt fin sommar i år och vi märker att många fortsatt längtar efter att resa. Och det är inte bara östgötarna som ser fördelar med att resa från en mindre flygplats utan vi har resenärer från andra delar av Sverige också, säger Jessica Ågren Ohlsson.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo 

Kommentarer