Tips för en smidigare flygresa i julhelgen

Under julhelgen är det många som ska ut och flyga. För att allt ska gå så smidigt som möjligt finns det några enkla saker man kan göra för att förbereda sig på bästa sätt och flygbolaget Norwegian ger här några tips och råd inför resan. 


Här följer tipsen från Norwegian, de flesta saker gäller även andra flygbolag:

Handbagage 

Vilken typ av biljett du har avgör hur mycket bagage du kan ta med dig – det varierar från en liten väska som placeras under stolen framför dig till att kunna ta med både väska och handbagage som placeras i bagagehyllan. På resehandlingarna står det vad som gäller för just din resa. Notera att särskilda regler gäller för de som reser med barn och spädbarn, de som behöver ta med mediciner ombord och de som vill ha med instrument ombord. Id-handlingar, mediciner, nycklar och värdesaker ska alltid förvaras i handbagaget.

Incheckat bagage 

Märk bagaget ordentligt med namn och telefonnummer (inklusive landsnummer). För säkerhets skull, lägg gärna en lapp inne i resväskan med kontaktuppgifter. Då går det fortare att skicka bagaget om det skulle bli försenat.    Kolla om incheckat bagage ingår i biljetten  För att spara tid kan det vara bra att dubbelkolla att din biljett inkluderar den mängd bagage du vill ta med. Information om hur mycket bagage som ingår i din biljett finns i dina resedokument. 

Specialbagage 

Det är enkelt att ta med allt från skidutrustning till golfbagar men se till att din utrustning inte överskrider de tillåtna måtten. Märk utrustningen ordentligt och om möjligt, packa gärna in det i hårt emballage. Ta med kvittot och ha det lättillgängligt. Glöm inte att specialbagage måste checkas in och lämnas in vid incheckningsdisken minst en timme före avgång. 

Resehandlingar 

I Norwegian-appen får du översikt över alla resehandlingar och du kan även checka in, boka mer bagage eller köpa Fast Track i appen.    

Ladda telefonen 

Glöm inte att ladda mobilen eller surfplatten innan du reser så att du kan visa upp de dokument som behövs för incheckning, säkerhetskontrollen och under resan.    

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian 

Kommentarer