Solen sken över Rom under mina promenader

 Jag hade onekligen tur med vädret under mina dagar i Rom, solen sken och det kändes lite som sensommar.


Det5 ni ser här ovan är några bilder från min provande till Trastevere från hotellet, så jag började med att gå Viale G Marconi, under järnvägen vid Stazione Trastevere och vidare via marknaden på Lungotevere Portuense fram till Porta Portese. Som ni ser på bilden gick man där förbi en hel del ruckel, men husen bakom var relativt nybyggda och såg väldigt eleganta ut, från dessa balkonger hade man säkert en fin utsikt mot floden Tibern.




Kan inte heller säga att det fanns mycket kul att titta på i de många marknadsstånden denna söndag, hela marknaden Porta Portese var inte alls som jag minns den från 80-talet, men det var i alla fall kul att åter ha tagit en titt. Här ser ni istället min väg tillbaka till hotellet, längs Viale Trastevere.




Här ytterligare en bild från Trastevere och det visar att många valde att sitta ute och äta, denna första söndag på det nya året. I solen var det faktiskt riktig sommarvärme, men så fort man kom in i skuggan kändes det redan betydligt svalare, lite kyligare var det också om kvällarna.

Nu är jag åter hemma i Sverige men jag tänker att fortsätta lägga upp bilder från Rom..

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer

Skicka en kommentar