Allt fler väljer att gifta sig i Italien

 Den så kallade bröllopsturismen ökar ständigt i Italien, allt fler utländska turister väljer att knyta hymens band just där, berättar en ny rapport från ENIT, det italienska turistministeriet.



Förra året var det mer än 11.000 par som valde att gifta sig i Italien för ett så kallat Destination Wedding, det vill säga ett bröllop på plats utomlands. Det är faktiskt väldigt nära siffran före pandemin och nu hoppas man givetvis på att det blir ännu fler under detta år. Sedan tillkommer också alla dem som firar sin smekmånad i landet.



Det berättas också att den destination i Italien som är mest populär att gifta sig i just nu är Toscana med sina vackra städer och böljande kullar. Sedan följer Lombardiet, Campania, Puglia, Sicilien och Lazio, där huvudstaden Rom ligger. De flesta brudpar förra året kom från USA men sedan kom något Europeiskt land.



Det de blivande brudparen speciellt letar efter är en alldeles speciell plats att gifta sig på, gärna något för som för dem känns väldigt unikt. Som exempelvis på ett anrikt slott i Toscana, på ett lyxigt hotell med utsikt över havet på Amalfikusten eller på en Trulli (ett unikt stenhus med konformat tak) eller en lyxig Masseria (bondgård) i Puglia.

miljömedvetenheten har också ökat 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Toscana Promozione, E. Agresti.  ENIT

Kommentarer