Här hittar ni platserna som singelresenärerna väljer att resa till

Hotell- och resesöksajten momondo.se har listat destinationer som om andra soloresenärer tycks söka sig till under året.




Momondo har i undersökningen identifierat destinationerna där soloresenärer sägs ha störst chans att träffa andra resenärer som är ute och upptäcker världen på egen hand.  

– Med ett stort utbud av sevärdheter, nattliv och upplevelser fortsätter flera av världens storstäder att vara favoriter hos de svenska soloresenärerna, bland annat London och Paris. Några tips för den oerfarne soloresenären är att förbereda sig väl och bilda en uppfattning om destinationen inför resan, samt att hålla ett öppet sinne, inte vara rädd för att gå utanför sin komfortzon och prata med nya människor, säger Per Christiansen, talesperson för momondo. 

Att London tidigare i år utsetts till världens bästa stad 2023 påverkar säkert också. Antalet flygsökningar för soloresenärer till London med avresa under 2023 har nämligen sett en ökning med cirka 218 procent, jämfört med 2022. Utöver London toppas listan över soloresenärers favoritdestinationer i Europa av fler storstäder; bland annat Malaga, Istanbul och Paris. Samtidigt kammar Spanien hem hela fem platser på topp 10 listan, vilket gör landet till en fortsatt svensk storfavorit. 

 Topplista över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i Europa  

1. London, Storbritannien 

2. Málaga, Spanien 

3. Istanbul, Turkiet 

4. Paris, Frankrike 

5. Alicante, Spanien 

6. Barcelona, Spanien 

7. Palma de Mallorca, Spanien 

8. Las Palmas de Gran Canaria, Spanien 

9. Rom, Italien 

10. Stockholm, Sverige

Av Agneta Nisbeth

Foto: Momondo

Kommentarer