Hit reser vi under sportlovet

Flygbolaget Norwegian har tagit fram en lista på de mest bokade utländska resmålen under sportlovet och det är storstaden London, destinationer på varmare breddgrader och Alperna som främst lockar svenskar.



De tre mest populära utländska destinationerna från Stockholm Arlanda med Norwegian under sportlovet är London, Malaga och Las Palmas följt av Alicante, Rom, Barcelona, Genève, Salzburg, Lyon och Köpenhamn. Även om metropolen London och södra Europa är populära resmål finns det även ett stort intresse för att åka till Alperna under sportlovet, som Geneve, Salzburg och Lyon, alla tre ligger ett par timmars bilresa från ett flertal populära skidorter. 

– Sportlovet närmar sig med stormsteg och bokningarna visar att det finns ett stort intresse att resa under vintersäsongen. Det finns ett blandat intresse då både storstad, varmare breddgrader och Alperna lockar resenärer under årets första skollov. Vi är glada över att kunna erbjuda ett brett utbud av destinationer och ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian. 

De resenärer som framför allt reser från Stockholm Arlanda under sportlovet har sportlov under vecka 8 (20 – 26 februari) och vecka 9 (27 februari – 5 mars) 

De tio mest bokade utländska destinationerna från Stockholm Arlanda under vecka 8 och 9 

London Gatwick 

Malaga 

Las Palmas 

Alicante 

Rom 

Barcelona 

Genève 

Salzburg 

Lyon 

Köpenhamn 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer