Italien bästa matlandet att besöka enligt ny undersökning

 Föga förvånande blev det Italien som hamnade i topp enligt resebyrån Tickets nya undersökning, här kan ni läsa vem som kom på de andra platserna.



Att Italien blev den överlägsna vinnaren som bästa matland är inte speciellt förvånande. Det italienska köket är något vi svenskar försöker ta in i vår egen vardag, pasta är alltid populärt.

- Det är välbekant mat för oss, där inget såklart slår att få uppleva smakerna på plats i Italien, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.  Maten under en semester är ofta av stor vikt för resans helhetsupplevelse. 

Så här skriver Ticket: "Svenskarna är rörande överens om det vinnande matlandet, där 62 procent uppger Italien. Ett hopp nedåt kommer Frankrike (32 procent) följt av Grekland (28 procent) och Spanien (24 procent). Fish and chips, puddings och pies är det som festar svenskarna allra minst – endast 2 procent föredrar det engelska köket".  Men här måste jag nog ändå passa in att det brittiska köket numera är så mycket mer än det man listat ovan.

"Matpreferenserna varierar både regionalt och mellan kön, där exempelvis fler män (14 procent) än kvinnor (8 procent) tror att USA är det bästa matlandet att besöka. Det är fler i norra Sverige som föredrar Thailand som matland (27 procent) jämfört med övriga (18 procent). Nästan dubbelt så många i Stockholmsområdet (42 procent) ser det franska köket som nummer ett, jämfört med norra Sverige (24 Procent)".  

Vilket tror/tycker du är det bästa matlandet att besöka?  

1 Italien, 62 procent 

2 Frankrike, 35 procent 

3 Grekland, 28 procent 

4 Spanien, 24 procent 

5 Thailand, 18 procent 

6 USA, 11 procent 

7 Tyskland, 6 procent 

8 Turkiet, 5 procent 

9 England 2 procent 

10 Annat land, 5 procent 

11 Tveksam, vet ej, 9 procent

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ticket

Kommentarer