Ny undersökning: 4 av 10 hittar kärleken på semestern

Enligt en ny undersökning som reseföretaget Apollo gjort är det fyra av tio svenskar som hittar kärleken på semestern . Och det är hotellbaren som blivit den hetaste platsen för en dejt.



Svenskarna verkar inte ha några problem romanser under semestern, hela 39 procent uppger att de har träffat kärleken under semesterresan. 24 procent i åldersgruppen 56-65 år uppger att de har träffat kärleken på semestern en gång, samtidigt som 13 procent av 26-35 åringarna uppger att det har skett flera gånger, skriver Apollo i ett pressmeddelande.  De har i undersökningen funnit att platsen med störst chans att träffa kärleken var i hotellbaren eller på stan. Bland männen är det hotellbaren som bjuder på mest kärlek, samtidigt som kvinnorna menar att det är på stan de har träffat sin flört. Även stranden verkar vara en populär plats för att träffa någon.  

- Semestern kan vara ett perfekt tillfälle att träffa nya människor i nya miljöer som du kanske inte skulle stött på annars. Även om det bara är en fling eller resulterar i något mer, så är semestern en tid att våga lite och skapa nya minnen. Anmäl dig till matlagningskursen som hotellet erbjuder, eller åk med på den där aktiviteten till den närliggande byn. Vem vet vem som kan dyka upp?, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.  

Det är dock inte alla som hittar kärlek på semestern, eller som lyckas bibehålla den. Närmare var femte svensk menar att de faktiskt har gjort slut med sin partner under eller direkt efter en semesterresa. 12 procent i kategorin 18-25 uppger att det skett flera gånger, samtidigt som 10 procent av 46-55 åringarna menar att det har hänt en gång.

Topplista: Här hittar du kärleken på semestern enligt svenskarna  

1. Hotellbaren/ på stan  2. På stranden  3. På restaurangen  4. Vid poolen  5. På dejtingappen

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo 

Kommentarer