Vi vill mest till sol och bad under sportlovet

 Sol- och badresor är det som lockar sportlovsresenärer mest, där Gran Canaria och Bangkok ligger i toppen men även storstäder klättrar på listan hos resebyrån Ticket.


Nu sätter sportloven igång och det verkar som många vill resa utomlands denna vecka.

- Sportlovet är en populär reseperiod, speciellt till varmare breddgrader då vi är i en period där vintern har varit lång – och ännu inte är över. En vecka med sol och värme kan verkligen göra underverk för energinivån hos oss nordbor, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.  

Resmålen Gran Canaria och Bangkok ligger i toppen för sportlovsresor. Spanien har sedan pandemin ökat ännu mer i popularitet, där 5 av 10 av topplistans destinationer innehas av landet.               

- Trenden att vi sedan pandemin väljer trygga, välbekanta resmål inom Europa håller i sig även över sportlovet. Spanien kvalar definitivt in under den kategorin. Alicante och Barcelona är exempel på destinationer där antalet bokningar ökar, med 14 respektive 56 procent, jämfört med sportlovsperioden 2019. Även Malaga tar stora kliv upp på topplistan, säger Sofia Eddelid.   

Även europeiska storstäder som London och Paris har klättrat på topplistorna. Ett exempel på en ny destination som kvalat sig in på topp-10 är Berlin, som ökat med 111 procent jämfört med innan pandemin. Tyskland som land är ett av de länderna som ökar just nu.  

- Om du är mer sugen på storstadspuls än strand är Berlin perfekt, även för barnfamiljen. Varför inte besöka Computerspielemuseum, dataspelsmuseet – eller Humboldtmuseet, naturhistoriska museet, om dinosaurier och historia lockar mer? Berlin är även lekplatsernas stad, där det finns en uppsjö fantasifulla lekplatser för stora som små, tipsar Sofia Eddelid.  

Hit reser svenskarna helst på sportlovet  

1 Gran Canaria (1) 

2 Bangkok (3) 

3 London (9) 

4 Malaga (10) 

5 Phuket (2) 

6 Paris (NY) 

7 Teneriffa (4) 

8 Alicante (NY) 

9 Barcelona (NY) 

10 Berlin (NY) 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ticket

Kommentarer