Apollo satsar nu på hotell mitt i city

Bolaget Apollo lanserar nu den nya hotellkategorin "City". De utvalda hotellen är alla belägna i hjärtat av resmålets lokala centrum, med närhet till vardagslivet.



Trots namnet är de utvalda hotellen inte stora internationella storstadshotell som man talar om här, utan unika hotell belägna i hjärtat av populära resmål.  

- Det finns två huvudsakliga kriterier när svenskarna väljer resmål. Närhet till stranden och till centrum. På våra City-hotell får du både och. Här bor du i hjärtat av den lokala stadskärnan, med den autentiska vardagen, dofterna och smakerna precis utanför dörren, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

För närvarande erbjuder researrangören 17 stadshotell på 11 olika destinationer. Många av dem är redan välkända, som Rethymnon på Kreta, Lissabon i Portugal och Las Palmas på Gran Canaria, men i nya hotellkategorin hittar vi bland annat Epirus-regionens huvudstad Ioannina och grannstaden Preveza.  Apollo menar att på sikt är målet att erbjuda City-hotell på samtliga charterdestinationer med lite större lokalt centrum och i utvalda större städer.  

- På Dioni Boutique i Preveza kan du njuta av frukost på takterassen innan du lånar en cykel och utforskar staden, medan Palazzino di Corina är omgiven av venetiansk stil, mitt i hjärtat av Rethymnons gamla stad. Caju Le Petit Hotel på Madeira har varit både ett familjehus, en fabrik och även handelshus. Idag är det ett modernt hotell i stilren design, men detaljerna från tiden då riddare passerade utanför är fortfarande bevarade, fortsätter Miller Kinge.  

Kriterier för Apollos nya City-hotell:  

Minst 3+ 

Hög kundnöjdhet 

Centralt läge 

Nära till stranden eller privat pool 

Hög komfort och bra rumsfaciliteter 

Bra service och härlig atmosfär 

Lounge eller lobbybar 

Av Agneta Nisbeth

Foto Apollo

Kommentarer