Det blev ett besök i Östuna kyrka i söndags

 Igår gick jag för ovanlighets skull på en högmässa, det var som bekant Marie Bebådelsedag i helgen. Och efter gudstjänsten i Östuna kyrka bjöds det på våfflor och ett intressant föredrag.



Som ni ser på bilden är det fortfarande snö här ute på landet och mer ska komma under dagen och natten till tisdagen. Så himla trist! Men just denna söndag var det i alla fall lite sol som försökte smälta bort det värsta snötäcket. Idag ska det snöa än mer, suck!




Östuna kyrka som är ursprungligen från 1400-talet har dock byggts lite om genom åren och kyrksalen har vackra vitkalkade väggar. Efter gårdagens kyrkobesök gick vi till Östuna kyrkskola för att äta en bit mat tillsammans och lyssna på ett föredrag och se bilder från gamla tider. Först bjöds det på en värmande och god soppa sedan blev det våfflor med sylt och grädde.




Här ser ni Lennart Runnding från Knivsta som häll föredraget och visade bilder från svunna tider, bilderna var just här från vår socken Östuna och vi fick alla lära oss något nytt och spännande om vår omgivning. På det hela fick jag en härlig söndag.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer