Det byggs mycket nytt i Knivsta just nu

 Vi har haft en otrolig snabb utbyggnad av Knivsta de senaste åren och det har inte slutat än. Bi ser här fela hus växa fram i de centrala delarna av samhället.




Fast nu ska utbyggnadstakten dras ner något är det sagt, mycket givetvis beroende på det aktuella läget i Sverige och resten av världen. Men dessa fastigheter kommer väl ändå att få nya boende inom kort. Jag stod vid busshållplatsen och fotograferade, så husen kommer ligga alldeles vid järnvägsspåren och stationen som bara blir någon minuts promenad bort. 

Det finns både nackdelar och fördelar med allt, själv tycker jag att det varit ganska bra med nya hus i stan och nya människor som flyttat hit. Det har därmed kommit fler människor hit och då kan fler affärer, restauranger och andra typer av service komma hit. Men det får verkligen inte byggas för mycket och för tätt, vi vill ändå behålla den fina småstadskänslan som finns.



Avslutat med ytterligare en bild, dock från i höstas och då från en stillsam plats i Knivsta, nere vid sjön Valloxen, eller Walloxen som man också skriver. Det är vår stora badsjö som till vintern blir ett paradis gör skridskoåkare.

Text och foto Agneta Nisbeth



Kommentarer