Minns en tur till Otranto i Apulien

 En vecka som denna med snö och kyla är det skönt att drömma sig bort till varmare platser, som här den vackra regionen Puglia eller Apulien som den heter på svenska.



Här ser ni några bilder från en resa jag gjort till den mysiga staden Otranto som ligger precis vid havet i den italienska klacken. Otranto har bland annat denna fina, centralt belägna strand att bjuda sina besökare på men naturligtvis också en hel massa sevärdheter som alltid i Italien. Staden hör till provinsen Lecce och har grekiska rötter och hade en gång en mycket viktig hamn. 


Idag är Otranto fylld av turister från alla möjliga platser över världen och vill man inte bada så finns det som sagt ändå massor att göra, som att besöka katedralen med sitt fina mosaikgolv, vandra i den charmiga gamla staden eller bara sätta sig ner och njuta av en bit god mat och dryck. Jag hittade också många fina affärer som bjöd på allt från kläder till lokalt hantverk.



Här en bild till över staden och den populära lilla gatan där man får en extra fin utsikt över havet. En plats där alla samlas till kvällen för att sätta sig ner på någon av de många barerna och krogarna som finns just här. Har ni inte besökt Apulien är så rekommenderas verkligen ett besök, jag har nu varit där ett antal gånger och upptäcker ständigt nya spännande platser. Har ni inte möjlighet att hyra bil så kan ni alltid ta en rundresa, det har jag gjort och har alltid varit mycket nöjd ,ed det jag fått se och uppleva.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer