Ännu en pärla att upptäcka i Apulien - Santa Maria al Bagno

Än så länge är det inte vår här hemma och jag fortsätter att visa bilder från en tidigare resa till Apulien och här är jag i badorten Santa Maria al Bagno utanför Nardò.




Det finns så många fina ställen att besöka längs kusterna i Apulien, eller Puglia som det heter på italienska. Små härliga städer med fina bad och ett hav som gnistrar i turkost. Här ser vi en sådan strand i Santa Maria al Bagno vid joniska havet, en bit utanför den större staden Nardò.




Här ytterligare en bild på hur man kan ta sig ner till vattnet, lite mer av klippbad men då slipper man ligga på stranden som ofta är full av människor. Staden i sig är väl kanske inte den mest kulturhistoriska men den erbjuder att stort antal krogar och caféer. Här finns tydligen också ett museum med minnen från andra världskriget, ett ställe jag inte besökte denna gång.


Staden var ursprungligen en liten fiskeby men har precis som de andra små städerna och byarna längs kusten växt upp till populära semesteroaser. Här finns många fina villor men inte så många hotell. Jag bodde på underbara, nyrenoverade Grand Hotel Riviera som ni ser ovan, det låg också perfekt, precis vid havet.


Här ett foto på det fina rummet vi fick, så fräscht och snyggt, vi hade till och med lite havsutsikt från fönstret, något man dock inte ser här på bilden. Sängarna var väldigt sköna och det nyrenoverade badrummet var väldigt elegant.



Hotellet hade också en fin pool ute på ett berg bakom själva huset, här hade man också en underbar havsutsikt. Det fanns även en poolbar där man kunde beställa läskande drinkar. Hit tog jag mig för ett dopp efter alla utflykter vi gjorde, underbart!




Ville man bada i havet utan att gå i en kvart för att komma in till staden gick det bra att ta sig till hotellets egna badbryggor. Här fanns både dusch, solsängar att tillgå för hotellet gäster och en badvakt för säkerhets skull.

Text och foto Agneta Nisbeth 

Kommentarer